Jett Plasma Lift Profi - AviFit beauty apparatuur

Next generation Plasma

De Plasma ProLift behandeling wordt uitgevoerd met de Jett Plasma Lift Profi. Dit is de volgende generatie technologie voor huidverstrakking en stimulering van de collageen aanmaak. Het is een mooi en betaalbaar alternatief voor chirurgische ingrepen zonder prikken, snijden en downtime.

Jett Plasma Lift Profi

De Jett Plasma Lift Profi is een modern cosmetisch apparaat, ontwikkeld en geproduceerd in Tsjechië. Het apparaat is ontworpen voor het verwijderen van kleine cosmetische onvolkomenheden en voor professionele cosmetische behandelingen.

Plasma zorgt voor een liftend- en verjongend effect. De behandeling met plasma zorgt indirect voor stimulatie op de diepere huidlagen. Hierdoor wordt de aanmaak van nieuw collageen en elastine vezels gestimuleerd. Door dit effect en de herstructurering van bindweefsel zullen de behandelde zones een extra boost krijgen in hun stevigheid en volume.

De Plasma ProLift behandeling is geschikt voor

 • Oogleden (boven en onder)*
 • Diepe en oppervlakkige rimpels*
 • Acne (geschikt als de acute fase voorbij is), betere genezing en geen littekenvorming*
 • Couperose*, teleangiectasie* (haarvaten tot 1 mm dikte), spinnaevi*, kleine hemangioom*
 • Pigmentvlekken* (alleen na consult dermatoloog)
 • Littekens* o.a. striae*, acnelittekens*, hyperkeratose*
 • Wratten*
 • Fibromen*

* Disclaimer: Resultaten kunnen per persoon verschillen. Behaalde resultaten in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Voor & Na foto's

Hieronder enkele resultaten van de ooglift behandeling.

* Disclaimer: Resultaten kunnen per persoon verschillen. Behaalde resultaten in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst

Voordelen

 • Ooglift in slechts 1 behandeling (boven en onder ooglid)*
 • Snelle behandeltijd, maximaal 7 minuten per ooglid
 • Multifunctioneel inzetbaar voor meer dan 15 behandelingen: huidverjonging*, huidlifting*, huidversteviging*, diepe en oppervlakkige rimpels*,  acne* (geschikt als de acute fase voorbij is, betere genezing en geen littekenvorming), couperose*, teleangiectasie* (haarvaten tot 1 mm dikte), spinnaevi*, kleine hemangioom*, pigment vlekken* (alleen na consult dermatoloog), littekens* o.a. striae, acnelittekens, hyperkeratose en insluizen van cosmetische producten
 • Non-invasief
 • Zonder algehele anesthesie
 • Geen bijwerkingen* (minimale bijwerkingen ooglift: lichte zwelling en kleine korstjes mogelijk)

* Disclaimer: Resultaten kunnen per persoon verschillen. Behaalde resultaten in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst

Wat maakt de behandeling uniek?

 • Meer dan 15 gezichts- of lichaamsbehandelingen mogelijk
 • Gepatenteerde gelijkstroom plasma: spots van slechts 0,1 mm
 • Gefocuste plasma-straal
 • Unieke plasma-scan methode: coagulatie van eiwitten in de huid
 • Dot by dot behandeling met spots van slechts 0,1 mm

Plasma en elektroforese

De Plasma ProLift gebruikt 2 technologieën voor cosmetische behandelingen:

 • Plasma
 • elektroforese.

Plasma techniek
De Jett Plasma Lift Profi werkt met een gepatenteerde gelijkstroom plasma-straal. Deze plasma-straal beïnvloedt het biologisch weefsel en zorgt voor een reactie van het lichaam. Het plasma zorgt voor een zeer effectieve peeling, herstel, straktrekken, verbeterde elasticiteit en stimuleert bovendien ook de weerstand en immuniteit van de huid*. De plasma-straal wordt op 2 manieren gebruikt: de scan-plasma techniek en dot by dot techniek.

Scan-plasma techniek
Met de plasma-scan techniek behandelen wij de huid d.m.v. scannen. Door de behandelkop 2 mm boven de huid, horizontaal en verticaal over het behandeloppervlak te bewegen wordt de huid verwarmt en ontstaat rode uitslag, erythema. Dit betekend verhitting van de dermis. Hierdoor start het proces van weefselherstel, huidverstrakking, verbetering van de elasticiteit en het stimuleert ook de immuniteit en de weerstand van het weefsel*.

* Disclaimer: Resultaten kunnen per persoon verschillen. Behaalde resultaten in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst

Dot by dot techniek

Met de gepatenteerde gelijkstroom plasma-techniek is het mogelijk om dots van slechts 0,1mm te produceren. Hierdoor is alle energie (vermogen) op 1 punt gefocust en wordt een diepte bereikt van 0,2 tot 0,4mm. Dit resulteert in samentrekken v.d. huid, dit geeft een liftend effect. Door dots van slechts 0,1mm veroorzaken we veel minder schade aan de epidermis. De huid ziet na de behandeling wat rood.

Extra groot voordeel: De dots zijn niet of nauwelijks zichtbaar, hierdoor kan de cliënt meteen na de behandeling haar of zijn dagelijkse werkzaamheden weer hervatten*.

Disclaimer: Resultaten kunnen per persoon verschillen. Behaalde resultaten in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst

Elektroforese
Elektroforese is een natuurlijk proces waarbij door een elektrische stroom ingrediënten (molecule) worden aangetrokken of afgestoten dit is afhankelijk van de polariteit van de electrode en de lading van de molecule (+ of -).  De behandelkop van de Jett Plasma Lift Profi is negatief zo ook de lading van de ionen van actieve ingrediënten. Doordat beide een negatieve lading hebben stoten ze elkaar af, met als gevolg dat de ingrediënten als het ware de huid in worden geduwd. Molecule met positieve ionen (Natrium) worden uit de cel getrokken. In tegenstelling tot andere technologieën werkt het met een hogere energie en kunnen we een optimale hoeveelheid serum zeer effectief aanbrengen.

Deze methode staat ook bekend als non-surgical (face) lifting. De elektroforese en plasma verwarmt de huid. Hierdoor trekt het collageen samen en wordt de aanmaak van nieuw collageen en elastine gestimuleerd. Elektroforese en plasma helpen bij het verstevigen van de huid*. Rimpels verdwijnen snel*.

* Disclaimer: Resultaten kunnen per persoon verschillen. Behaalde resultaten in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst

Arosha

De elektroforese worden altijd in combinatie met de facial producten van Arosha  gebruikt. Na het reinigen met de crystal peel wordt de ampul met actieve ingrediënten aangebracht. Voor aanpak van de rimpels is er de focus  behandelkop. Hiermee kunnen de ingrediënten dieper de huid binnendringen en ontstaat er coagulatie in de huid.  Aansluitend brengen we het biocellulose masker aan en masseren hierover met de lifting behandelkop. Met deze behandelkop, welke negatief geladen is, is het mogelijk de actieve ingrediënten (met als kenmerk – ionen) dieper de huid in te sluizen.

Technologie Plasma ProLift

Vergelijking tussen een AC plasma systeem en de Jett Plasma Lift Profi:

AC plasma systeem        

 • Wisselspanning (AC)
 • Lagere spanning ca 2000 V
 • Plasma-straal diameter 4 mm
 • Zonder microprocessor
 • Zonder sensors
 • Plasma start pas bij 1 mm van de huid

Jett Plasma Lift Profi

 • Gelijkstroom (DC)
 • Hoger spanning 5000 V
 • Plasma-straal diameter 0,1 mm
 • Microprocessor gestuurd met display
 • Veiligheid sensors
 • Plasma start op 2 mm van de huid hierdoor goed zicht op behandelgebied
 • Zachte scanning op gevoelige gebieden rond ogen en mond
 • Door verschillende applicatoren universeel gebruik
 • Multifunctioneel inzetbaar voor meer dan 15 behandelingen

Definitie van plasma

Plasma is een geïoniseerd gas dat bestaat uit ionen en elektronen die worden aangemaakt door de scheiding van elektronen van de elektronenkern of door ionisatie. Plasma kan ook gedefinieerd worden als de vierde materievorm. In dit geval is plasma quasi-neutraal en van een lage temperatuur, waarbij het ongeveer evenveel positieve ionen als negatieve elektronen bevat. De vorming van plasma is een fenomeen dat zich altijd gelijktijdig voordoet met alle elektrische ontladingen in een geïoniseerd gas, waaronder lucht. Dat betekent dat plasma altijd wordt aangemaakt tijdens fulguratie. Plasma wordt aangemaakt in alle ontladingen in alle elektrocauters tijdens fulguratie.

De Jett Plasma Lift Profi maakt gebruik van dit fenomeen door deze plasma-stroom te generen. Deze stroom heeft invloed op de biologische weefsels en het zet een specifiek reactiemechanisme in werking. Dit effect van plasmastromen op weefsels zorgt ervoor dat u een effectieve peeling kunt uitvoeren, het leidt tot weefselherstel, heeft een verstrakkende werking, verbetert de flexibiliteit en stimuleert daarnaast de immuniteit en weerbaarheid van het weefsel*.

* Disclaimer: Resultaten kunnen per persoon verschillen. Behaalde resultaten in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst

Het opwekken van ontladingen
De vonkontlading zelf wordt opgewekt door een hoge spanning van 4-6 kV met een vrij lage stroom <1 mA. Door de punt van het apparaat 2 mm boven de huid te plaatsen, wordt de ontlading opgewekt. De stroomkring wordt afgesloten door een wegwerpbare aardingselektrode die op de arm of het been of op het rechterschouderblad van de patiënt is geplakt. Effect op cellen Iedere cel heeft een membraan potentieel over het membraan (het verschil in elektrische potentiaal aan weerszijden van het membraan). De binnenkant van het membraan heeft een negatieve ontlading; de buitenkant heeft een positieve ontlading. Tijdens het huidverouderingsproces worden de elektrische ontladingen ongelijkmatig verdeeld over het membraan, waardoor de elektrische spanning van het membraan verandert.

Werking Jett Plasma Lift Profi

Hoe werkt de Jett Plasma Lift Profi?
De effecten worden bereikt door middel van een “vonk” ontlading die door gelijkspanning (DC) wordt opgewekt. Deze vorm van ontlading genereert warmte die de huid verwarmt en de gewenste gebieden behandelt. De AC-fulguratie (uit het Latijn: fulgur – bliksem) werd voor het eerst gebruikt in 1982 bij ablatie van de AV-knoop. AC-fulguratie werd jarenlang gebruikt in hoogfrequente elektrocauters om diverse huiduitstulpingen of wratten te vernietigen. Opgewekte vonken in AC-fulguratie zijn actief op een redelijk groot gebied van 1 cm2. Jett Plasma Lift Profi maakt echter gebruik van DC-fulguratie met een stroomgebied van 1 mm2. Dit is een groot voordeel, omdat het verwijderen van ongewenste huid-uitstulpingen of wratten veel nauwkeuriger kan worden uitgevoerd, zonder dat omliggend weefsel wordt beschadigd. Er wordt gebruik gemaakt van een hoge doorslagspanning van ongeveer 5kV, die tussen het uiteinde van het apparaat geleidend in verbinding staat met de huid van de patiënt. Te allen tijde wordt er een afstand bewaard van 2 mm tussen het uiteinde van het apparaat en de huid (deze constante afstand wordt behouden door middel van een speciale applicator). Op deze wijze wordt een vonkontlading gegeneerd met daarbij een corona. Om zo’n vonkontlading op te wekken, moet de lucht (die vrije elektronen bevat) een grote hoeveelheid energie absorberen, wat leidt tot een uitsplitsing van de lucht – het werkt niet langer isolerend, maar geleid de elektrische stroom. De ontlading is opgewekt. De lucht is geïoniseerd en is veranderd in Plasma. Bij fulguratie wordt een ontlading opgewekt. Bij elke ontlading wordt gas geïoniseerd, waardoor Plasma wordt aangemaakt. Deze ontwikkeling is noodzakelijk, maar is op zichzelf niet afdoende?

Liftend effect
Wat er in feite gebeurd is te vergelijken met een 1ste graad verbranding van de bovenste laag van de huid. Plasma stimuleert het samentrekken, strakker worden en krimpen van de huidvezels, resulterend in het verminderen van het huidoppervlak. Met andere woorden, er ontstaat een liftend effect. De Jett Plasma Lift Profi werkt met gelijkstroom waardoor je minuscuul kleine puntjes brand van 0,1mm met een zeer geringe diepte 0,2 – 0,4 mm. Omdat de Jett Plasma Lift Profi zo gericht gebruikt kan worden is het mogelijk om hele specifieke behandelingen uit te voeren, zonder snijden met een zeer korte herstelperiode.. Wat er wel kan ontstaan zijn roodheid en lichte zwellingen (eerste paar dagen). Omdat de behandeling heel oppervlakkig is houdt men hier geen littekens aan over.

Met vele plasma apparatuur wordt ook de dot by dot methode toegepast. Deze apparaten werken met wisselstroom (er zal een wisselende plasmastraal opgewekt worden) dus een wisselende sterkte. Dit betekent een wisselende kracht van de straal en dus geen constante breedte en diepte. Na de behandeling heeft de klant gaatjes van 1mm en groter in de huid gebrand staan, is de huid rood en gezwollen.  Grotere kans op infecties, littekens en langdurig herstel.

De vonkontlading zorgt ook voor het openen van de Na/K-kanalen van de celmembranen in huidcellen. Deze wordt opgewekt door gelijkstroom met een minpool op de punt en is zeer geschikt voor de absorptie van verschillende serums met negatieve ionen in de huid. In tegenstelling tot andere technologieën werkt het met een hogere energie nivo en kan hierdoor een optimale hoeveelheid serum zeer effectief insluizen. Het gewenste effect wordt ondersteund door het gelijktijdige openen van de Na/K-kanalen en de warmte die opgewekt wordt door de vonkontlading.

Programma’s

Op de laagste standen (1-5) wordt de vonkontlading uitsluitend gebruikt voor esthetische behandelingen als aanvulling op een medische behandeling of als een uitbreiding van het aanbod van medische klinieken. De vonkontlading genereert een stroom aan negatieve elektronen en positieve ionen. De ontlading wordt gegenereerd door DC en er wordt gebruik gemaakt van een negatieve pool op de applicatiepunt. De meeste cosmetische producten bevatten negatieve ionen die zeer goed zijn verwerkt dankzij polarisatie. Deze lage standen worden gebruikt voor lifting, behandeling van rimpels en verjonging.

Programma’s Jett Plasma Lift Profi

Jett Plasma Lift Profi heeft 8 intensiteiten:

Intensiteiten 1-5
Geschikt voor standaard cosmetische behandeling, o.a.: Versteviging van de huid*, verzachten van oppervlakkige rimpels*, vervagen van ouderdomsvlekken*, verzachten van acne littekens*.

Intensiteiten 6, 7 en 8
Hierbij wordt warmte gegenereerd en is geschikt voor o.a.: Lifting ooglid (boven en onder)*, verwijderen van kleine huidafwijkingen zoals kleine fibromen*, spinnavae*, pigmentvlekken* (alleen na consult dermatoloog), kleine hemangiomen*, xanthelasma*.

* Disclaimer: Resultaten kunnen per persoon verschillen. Behaalde resultaten in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst

Extra informatie

Extra info Jett Plasma Lift Profi

Contra-indicaties

 • Pacemaker, Holter bloeddruk monitorsysteem of ECG
 • Overige geïmplanteerde elektrische apparaten
 • Epilepsie
 • Zwangerschap
 • Metalen implantaten in het behandelgebied

Aantal behandelingen
Het aantal behandelingen is per persoon verschillend. Hoeveel behandelingen nodig zijn hangt af van de mate van overtollige huid en de aard van het huidprobleem. Voor een plasma ooglift behandeling is 1 behandeling veelal voldoende. Voor huidvernieuwing, huidverstrakking of aanpak complexere huidproblematiek zijn meerdere behandelingen noodzakelijk. Bij het behandelen van grotere oppervlaktes met plasma werken we met verdovingscrème, hierdoor wordt de behandeling minder gevoelig. De verdovingscrème kan worden gebruikt bij gevoelige delen als oogleden, mond en lippen of hele gezicht en zal ongeveer 30 tot 45 minuten voor aanvang van de behandeling worden aangebracht.

Hersteltijd
Na de elektroforese behandeling heeft u geen hersteltijd. Na de plasma behandeling kan wel een lichte zwelling ontstaan, gemiddeld blijft dit 2/3 dagen. Ook kunnen op het behandelde gebied kleine minuscule korstjes ontstaan. Deze korstjes verdwijnen tussen de 5 tot 7 dagen. Om het behandelde gebied te camoufleren kan speciale foundation aangebracht worden.

Resultaat
Resultaten die behaald worden met de ProLift, zijn heel natuurlijk. Direct na een behandeling is er zichtbaar resultaat. In de daaropvolgende weken vindt huidvernieuwing plaats en aanmaak van collageen en elastine. Na 3 maanden is het uiteindelijke resultaat bereikt.

Ooglift:

 • non-invasief
 • 1 behandeling
 • 1 tot 2 jaar resultaat

Voor wie is Jett Plasma Lift Profi?

Het apparaat is ontwikkeld voor:

 • Professionele schoonheidsspecialisten**
 • Dermatologische verpleegkundigen
 • Plastische chirurgie verpleegkundigen

**Alleen gediplomeerde professionele schoonheidsspecialisten welke een cursus hebben gevolgd bij AviFit beauty equipment bv (en beschikken over een handelsvergunning) mogen werken met het Jett Plasma Lift Profi-apparaat. Men moet er zeker van zijn dat de cliënt niet aan een van de eerdergenoemde contra-indicaties lijdt. Dit moet bovendien vastgesteld staan in een ondertekende gezondheidsverklaring.