Het nieuwste op het gebied van figuurcorrectie - vetverwijdering door onderkoeling van vetcellen

Maak nu kennis met de CoolipoTwin 8:
de vernieuwde versie met 8 grote pads. Maak een afspraak voor een demonstratie

 

De cryo behandeling wordt uitgevoerd met de CoolipoTwin. Dit apparaat combineert elektroforese en cryo. Deze combinatie, genaamd cryo behandeling, is een van de meest effectieve en veilige methodes die momenteel op de markt is. De cryo behandeling is een non-invasieve behandeling voor verwijdering van vet. Dit door middel van het onderkoelen van vetcellen. Tevens is de CoolipoTwin voorzien van een extra behandelkop voor anti-aging gezichtsbehandelingen. De cryo behandeling is een revolutionaire behandelmethode!

Toepassingen cryo behandeling

  • Definitieve figuurcorrectie; armen, buik, taille, heupen, benen en binnenkant knieën
  • Anti-aging
  • Injectie vrije mesotherapie
  • Koeling na een laser-, IPL- of microneedlingbehandeling
  • Verbetering huid-teint en kwaliteit van de huid
  • Insluizen van actieve ingrediënten

coolipotwin cryobehandeling

Figuurcorrectie met de cryo behandeling

De cryo behandeling

De cryo behandeling wordt uitgevoerd met de CoolipoTwin van AviFit werkt op basis van gecontroleerde koeling en elektroforese. Het systeem biedt een non-invasieve vetverwijdering door middel van elektrostimulatie en het onderkoelen van vetcellen. Tevens biedt de CoolipoTwin ook de mogelijkheid voor anti-aging gezichtsbehandeling.

Gezichtsbehandeling met CoolipoTwin

De CoolipoTwin is een multifunctioneel behandelplatform dat naast figuurcorrectie ook mogelijkheden biedt voor huidverbetering en anti-aging middels cryo-elektroforese. De combinatie van kou en elektroforese stimuleert de aanmaak van collageen en verbetert de opname van actieve ingrediënten. 80 tot 90 % van deze ingrediënten wordt getransporteerd naar de binnenste lagen van de huid. De CoolipoTwin figuurcorrectie apparatuur is de enige in zijn soort die deze combinatie aanbiedt.

Voordelen van cryo-electroforese bij gezichtsbehandelingen

  • 80-90 % van de actieve ingrediënten wordt getransporteerd naar de binnenste huidlagen (200 – 300% verbetering t.o.v. andere systemen)*
  • Het koelen van de huid leidt tot het samentrekken van de bloedvaatjes. Hierdoor worden de actieve ingrediënten niet afgevoerd door het bloedstelsel maar blijven lokaal daar waar het nodig is*
  • Activatie van het bindweefsel zorgt voor verbetering van de huid-teint en de huidkwaliteit*
  • Het koelen van de huid verzacht de pijn na een laser-, IPL- of microneedling behandeling

* Disclaimer: Resultaten kunnen per peroons verschillen. Behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toemkomst.

Hoe werkt de CoolipoTwin cryo apparatuur?

cryobehandeling afslankapparatuur

De werking is gebaseerd op het natuurlijke proces van celafbraak door het toepassen van een nauwkeurige gecontroleerde afkoeling van de bovenliggende huidlaag. Dit gebeurt zonder het omringende weefsel te beschadigen. De cryo behandeling met de CoolipoTwin is met name geschikt voor de probleemzones zoals de buik, taille, armen, heupen, benen en knieën. Nadat de vetcellen door de cryo behandeling zijn ‘los gemaakt’, worden deze op natuurlijke wijze door het lichaam afgevoerd. Het, door het lichaam, volledig afvoeren van de vetcellen kan tot een half jaar duren*.

Een belangrijk gegeven is dat voor de afvoer van vetcellen het lichaam voldoende water beschikbaar heeft. Het is daarom belangrijk dat de patiënt dagelijks voldoende water, of groene thee, tot zich neemt. AviFit biedt tevens een reeks van betaalbare groene thee dranken.

De vetcellen in de behandel zones worden tijdens de cryo behandeling gedurende een uur afgekoeld middels plaatselijk aangebrachte ‘pads’ van de CoolipoTwin cryo apparatuur. De afkoeling gebeurt in combinatie met elektrostimulatie. Het proces van afsterven (apoptose, gecontroleerde celdood) en afvoeren van de vetcellen gebeurt geleidelijk. Dit doordat het afvoeren van ‘dode’ vetcellen op een natuurlijke manier, door het lichaam zelf, gedaan wordt. Er zijn gemiddeld drie cryo behandelingen nodig om de gewenste hoeveelheid vetcellen uit een probleemzone te verwijderen*.

cryoapparatuur

* Disclaimer: Resultaten kunnen per peroons verschillen. Behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toemkomst.

Voor iedereen geschikt

De Tsjechische professor Petr Dobšák deed een klinische studie naar de effecten van een cryo behandeling.

Het eerste deel van deze studie vond plaats van juni tot september 2011 en betrof een onderzoek naar de effecten en veiligheid van het principe. Het bleek dat het om een veilige methode gaat. De waarden van lever-enzymen, CRP en bilirubine bleven binnen de fysiologische grenzen. Er is met deze methode dus geen sprake van een extra belasting van de lever. Met de cavitatiemethode is dit wel het geval en deze is daarom niet geschikt voor mensen met overgewicht. Bij een cryo behandeling ruimen de witte bloedlichaampjes de overgebleven fragmenten van de vetcellen op, waardoor er geen extra belasting is van de lever. Hierdoor is het wel geschikt voor mensen met overgewicht.

Het tweede deel van de studie, waarin de toepassing van warmte en kou in combinatie met elektroforese verder wordt onderzocht, is aan de gang. Het is gebleken dat 39,5°C en 4°C (het gaat dus niet om bevriezing) de temperaturen zijn die optimaal effect geven. Voorlopige bevindingen laten zien dat het driemaal achter elkaar vijf minuten verwarmen en vijftien minuten afkoelen (totaal: één uur) tot de genoemde temperaturen een reducerend effect heeft op de onderhuidse vetlaag, het gewicht, de Body Mass Index en op de dikte van huidplooien.

De plaatselijke toepassing van kou en warmte heeft effect op het adipeus weefsel. Adipeus weefsel is vetrijk weefsel en blijkt gevoeliger te zijn voor kou dan omliggend weefsel. De theorie is dat warmte het metabolisme van de vetcel intensiveert (versnelt) waarna het afkoelen ervoor zorgt dat er diepere schade wordt toegebracht. Zo wordt een dubbele impact gerealiseerd. De vetcel wordt als het ware ziek gemaakt en zo tot uiteenvallen aangezet. Dezelfde persoon mag maximaal twee uur achter elkaar worden behandeld, waarvan maximaal één uur op dezelfde zone. De methode is geschikt voor het hele lichaam, behalve borsten. Een vetlaag van twee centimeter op de te behandelen zone is een minimaal vereiste.

Video CoolipoTwin Cryo behandeling apparatuur

coolipotwin cryo behandeling apparatuur